Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
RENAULT MEGANEÁr: 750.000 Ft -
MERCEDES-BENZ MLÁr: 1.999.999 Ft -
SUZUKI JIMNYÁr: 1.999.000 Ft -
PEUGEOT 807Ár: 2.500.000 Ft -
VOLKSWAGEN MULTIVANÁr: 3.350.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 260.000 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 1.950.000 Ft -
VOLKSWAGEN PHAETONÁr: 3.999.000 Ft -
MERCEDES-BENZ CLSÁr: 4.850.000 Ft -
AUDI A5Ár: 6.250.000 Ft -
SAAB 9-5Ár: 1.999.000 Ft -
FIAT STILOÁr: 550.000 Ft