Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
SUZUKI JIMNYÁr: 1.999.000 Ft -
FIAT STILOÁr: 550.000 Ft -
VOLVO XC90Ár: 2.950.000 Ft -
AUDI A5Ár: 6.250.000 Ft -
FORD MONDEOÁr: 1.899.000 Ft -
AUDI A4Ár: 3.350.000 Ft -
VOLKSWAGEN POLOÁr: 2.999.000 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 1.950.000 Ft -
MERCEDES-BENZ SÁr: 4.750.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 750.000 Ft -
FIAT STILOÁr: 499.000 Ft -
FIAT ULYSSEÁr: 2.150.000 Ft