Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
AUDI A5Ár: 6.250.000 Ft -
SUZUKI JIMNYÁr: 1.999.000 Ft -
VOLVO S80Ár: 4.299.000 Ft -
VOLVO XC90Ár: 2.950.000 Ft -
BMW 325tdÁr: 999.999 Ft -
MERCEDES-BENZ SÁr: 4.750.000 Ft -
AUDI A4Ár: 3.350.000 Ft -
MERCEDES-BENZ CLSÁr: 6.500.000 Ft -
AUDI A4Ár: 800.000 Ft -
PEUGEOT 807Ár: 2.500.000 Ft -
CITROEN C3Ár: 630.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 750.000 Ft